Wednesday 30 April 2014

HARI YANG MEMENATKAN...apakan daya..

Hari ini penat sangat.. pagi kerja..malam kena bertugas lagi.. apa boleh buat.. Saya Yang Menurut Perintah.. Sampai rumah dah jam 11.15pm..perut berbunyilah pulak.. pergi dapur tgok masih ada lauk yg dimasak sblm gi bertugas tadi utk anak2 makan malam Ikan Tenggiri Tumis Asam Dengan Kimchi. Kebetulan ada stok homemade Kimchi dalam fridge...resepinya simple aje..



Bahan2: 

2 keping Ikan Tenggiri, 2 sudu Pes Cili, 2 Ulas Bawang Putih, 3 ulas Bawang Merah, 2 Asam Keping, 1 Senduk kimchi, Garam secukup rasa

Cara2:

Tumis bawang putih n cili pes masukkan air, asam keping biarkan mendidih, masukkan Ikan Tambah garam..jgn terlebih masin pulak  sebab kimchi dah ada rasa masin, manis, masam Masukkan kimchi.. biar seketika. Padam api.. sedia utk dimakan. 


Senang kannn??



No comments:

Post a Comment